Over mij  

Nooit gedacht dat er een website zou bestaan van/over mij…

Kort even schetsen hoe dit alles tot stand gekomen is:

2003: De start van mijn politieopleiding in het Pivo te Asse. Deze zal 1 jaar duren en onmiddellijk na de opleiding vraag ik om te mogen gaan werken in de politiezone Brussel Zuid (Anderlecht-Sint Gillis-Vorst). Ik ben geselecteerd en ga werken met veel goesting én passie. Politieman worden, politieman zijn, is mijn roeping. Na 8 jaar interventie besluit ik om mijn kandidatuur te stellen om hondengeleider te worden. Dé echte reden dat ik bij de politie wou gaan, mogen werken met een politiehond. En jawel, 2012 leg ik mijn examen af als hondengeleider patrouillehond! Vanaf dan, ga ik met de beste collega dat er bestaat op de baan, Den Barry!

Politieopleiding

2004-2012:  De jaren die volgen speel ik amateurtheater en figurantenrollen in Thuis, Familie, enkele langspeelfilms,… Ik hou me bezig.

2013: Ik krijg via inthepicture een bericht dat er een auditie wordt gehouden voor ‘een nieuwe reeks op VTM’. Ik ga er op af, totaal onwetend over wat het zou gaan. Kleine rollenspelen verraden dat er een politioneel raakvlak is, maar nog geen idee wat of hoe.

Pilootaflevering: Alleen die term op zich is al nieuw voor mij. Klein beetje uitleg. Een programma komt tot stand wanneer een productiehuis een idee heeft om iets te maken. Dan stappen zij naar een zender waarvan ze denken dat deze geïnteresseerd zou kunnen zijn in dat programma. Wanneer de zender op zijn beurt in het idee gelooft, gaat het productiehuis een korte aflevering maken om een beeld te schetsen van hoe het programma er zou uitzien… een pilootaflevering dus!

2014: De zender, VTM,  gelooft er in. We gaan ‘De Buurtpolitie’ maken. Voor mij het begin van een nieuwe carrière. Ik had het geluk dat ik naast De Buurtpolitie nog aan andere programma’s en opdrachten mocht deelnemen. Maar alles mooi parallel met mijn oorspronkelijke job als politieman. Een loopbaanonderbreking is voor mij een goede oplossing om beide jobs naast mekaar te combineren. Het is pas 4 jaar later dat het echt zotjes is beginnen worden voor mij.

2018: Boxing Stars. Wat een avontuur! Ik ben zelden zenuwachtig,  maar hiervoor, hallo! Dit was voor de eerste keer, zwaar uit mijn comfortzone gaan! Ongelooflijk goed begeleid, top organisatie! En dit programma heeft de poort naar Medialaan voor mij geopend.

Boxing Stars

2019: Andy Peelman wordt een schermgezicht van VTM. Nu zou ik heel graag zo’n emoticon gebruiken dat ongelooflijk verbaasd is. Want dat was effectief mijn gevoel! Zo dankbaar en gemotiveerd alsof ik terug gekatapulteerd werd naar mijn beginjaren bij de politie! Een kindje dat een lolly heeft gekregen.

Ik mag deelnemen aan programma’s waar ik vroeger gewoon zelf naar keek. Ik mag eigen programma’s maken. Ik reis de wereld rond om televisie te maken en ik ontmoet elke dag ontzettend fijne en gemotiveerde mensen.

2020: Er bestaat een website over Andy Peelman.